Info 0

MBT Kisumu Dynamic Metallic Navy Sandal

Art. nr. 0001654-0291-00000

2 299 Kr

View size chart
5 / 5
Läs omdömen

- +

Snabb leverans
30 dagars bytesrätt
Handla nu, betala sen

1 andra färger

100% instämmer att strl är som väntat .

 • Små:
 • Lagom:
  2
 • Stora:
"Jättebra sandaler. Är JÄTTEnöjd. Tycker färgen är mycket mer livligare än andra skor jag har köpt tidigare mot mina artros-besvär. "
Ulla H. | Storlek: Lagom

Egenskaper

 • Knäppe
 • Kardborre-
  band
 • Dam
 
Beskrivning
 • Damsandal
 • Förbättrar kroppshållningen
 • Stärker muskulaturen
 • Avlastar knä fot och rygg
 • Ökar blodcirkulationen i fötterna
 • Normal i storlek
 • Bred fotbädd
 • Tre justerbara remmar

MBT KISUMU 3S Metallic Navy i LIMITED EDITION-upplaga.

Att stå och gå på hårda golv med platta skor hela dagarna gör att kroppen passiviseras.

Läs mer
 
Om MBT

MBT arbetsskor för vårdpersonal

I 20 år har MBT skapat funktionella skor för arbete och vardag. MBT skor har en positiv effekt på hela kroppen, din hållning och gång, musklerna aktiveras, leder avlastas, cirkulation och metabolism förbättras. Att gå med platta skor på platta golv passiviserar kroppen och gör att stabiliserande muskler försvagas och tappar i funktion. Hållningen och ditt gångmönster ändras och ger onödig belastning på rygg och leder som följd. Med skor från MBT får du en naturligt upprätt hållning, avlastar rygg och leder samt ökar muskelaktiviteten. De skiljer sig mycket från vanliga arbetsskor då de påminner om att gå barfota på naturliga underlag - mycket behagligt och en positiv utmaning för hela kroppen. Skorna är utvecklade för att efterlikna det skonsamma naturliga steget på mjukt och varierande underlag som aktiverar musklerna i kroppen.

MBT - skorna som ger träning utan att träna

Den unikt rundade sulkonstruktionen ger rakare hållning, ökar muskelaktiviteten och skonar rygg och leder. Det lätt instabila underlag som skapas av MBT gör att man rätar på sig för att hitta jämvikt och balans. De djupa stabiliserande musklerna sätts då omedelbart i arbete och kroppen stärks inifrån och ut. På detta enkla sätt undviks den mera passiva kroppshållning som bruket av vanliga skor ofta leder till.

Vem kan använda MBT skor?

I stort sett alla kan använda MBT, men lider du av känselbortfall i fötterna (exempelvis vid svår diabetes) så rekommenderar vi inte dessa skor. Har du aktiva diskbråck får man känna efter om det gör ont eller om det avlastar. Om det gör ont – använd inte MBT. Skorna är bra för dig med hälsporre, överpronation, astros och Hallux valgus.

I början är inte ovanligt att många upplever träningsvärk och lättare spänningar i vad-,lår,sätes-,rygg och magmusklerna. Det är ett tecken på att understimulerande muskler hela vägen från fötterna till nacken aktiveras. Ta det därför lugnt i början och använd bara dina skor 20-30 minuter åt gången för att sedan öka användningen gradvis dag för dag. Efter en successiv anpassning, vilket kan ta upp till 14 dagar kommer du kunna använda dina MBT hela dagen, sju dagar i veckan. Den ökade muskelaktiviteten leder även till ökad blodcirkulation vilket gör att man svettas mer än vanligt. Detta försvinner vanligtvis efter en tid.

MBT - världens ledande funktionella sko

Företaget MBT lanserades 1996 och har sedan dess gjort succé världen över. Skorna blev snabbt uppskattade för sin positiva effekt på hela kroppen. Skorna från MBT finns i olika modeller och används för arbete, fritid och sport. MBT skor är även klassade som medicinsk klass 1 produkt inom EU och rekommenderas ofta av sjukgymnaster och läkare för att hjälpa och lindra rygg-, höft- och knäledsproblem. MBT är den enda fysiologiska skon som genom över 40 studier har dokumenterat skons positiva effekter. Bara genom att gå och stå med skor från MBT kommer du i naturlig balans och får en aktivare vardag och därigenom ökat välbefinnande.

 
Tvättråd & Material

Skötselråd
Tvätta inte MBT i tvättmaskin. Rengör de för hand med fuktig trasa och utspätt såpvatten. 

Material
Sulkonstruktion: Dynamic
Ovandel: nubuck/lack
Fotbädd: mikrofiber
Slitsula: Non-marking gummisula

Hämta broschyren under fliken "ladda ner" för att läsa mer om MBT skorna. 

Handtvätt

Egenskaper

 • Knäppe
 • Kardborre-
  band
 • Dam

Upptäck fler liknande produkter!

Recensioner (2)

Ulla H. 12/05/18
Jättebra sandaler
Jättebra sandaler. Är JÄTTEnöjd. Tycker färgen är mycket mer livligare än andra skor jag har köpt tidigare mot mina artros-besvär.
Nora Nilsson 12/05/18
Räddaren i nöden
I början var det lite ovant men nu kan jag inte leva utan de. Man behöver ge de lite tid. SUPERDUPER dojor. Känner mig bättre i benen, då jag vanligtvis lider av hälsporre. Har man problem så är det värt priset. 5 + =)

Upptäck fler liknande produkter!