logo
FavoriterFavoriter

Vårdväskan guidar: Håll dina skor rena

Har du koll på hur du bäst rengör och tar hand om dina skor? Dina sandaler, sneakers och arbetsskor bibehåller både passform och kvalitet ännu längre om du visar dem lite kärlek då och då. Hos oss på Vårdväskan hittar du rengöringsprodukter för alla typer av skor. Ta hjälp av vår guide och sätt i gång med skrubbandet!

Genom rätt skovård och rengöring förlänger du hållbarheten på dina skor och bevarar dess kvalitet. Inom vårdyrken är skorengöring även viktig ur ett hygienperspektiv, då du förhindrar bakteriespridning genom att hålla dina skor rena. Vissa skor kan tvättas i maskin, men skorna håller bättre om du rengör dem för hand. Hos oss på Vårdväskan hittar du produkter både för rengöring, impregnering och för att förhindra dålig lukt. Låt oss guida dig genom rengöringsrutinerna och få fräschare skor på nolltid!

Rengöring

Skorengöring

Skorengöring kommer i en mängd olika utföranden – hos oss hittar du både rengöringsgel, spray och servetter. Våra rengöringar från Springyard och Ortho Movement kan användas på de flesta typer av skor, även på material såsom mocka och nubuck. Både rengöringsgel och spray är biologiskt nedbrytbara och är utvecklade för att effektivt ta bort även ingrodd smuts, utan att skada vare sig skorna eller miljön. För snabb rengöring på språng är rengöringsservetter ett utmärkt alternativ – enkla att ha med sig i väskan och smidiga att använda för en snabb touch up. I vårt sortiment hittar du också kompletta rengöringskit med bland annat rengöring, impregnering och borste. Perfekt att ha hemma i skogarderoben!

Börjar dina vita skor se lite dassiga ut och behöver en extra uppfräschning även efter rengöring? Då kan du använda dig av Springyards Shoe White, en vit flytande skofärg. Skofärgen täcker smidigt missfärgningar och fläckar på dina vita skor och får dem att se nya ut igen. Shoe White kommer i en praktisk flaska med inbyggd applikator som gör det enkelt för dig att snabbt fräscha upp skor som ser ut att behöva lite kärlek. Hur bra?!

Impregnering

Skoimpregnering

Skydda dina skor från vatten, smuts och annat som kan skada skorna genom att använda impregnering eller skoskyddsmedel. Hos oss hittar du effektiva skyddsprodukter från varumärkena Springyard och Ortho Movement, som appliceras på skorna efter rengöring. Impregneringen skyddar dina skor från vatten och smuts, håller dina fötter torra och skornas utseende intakt. Skoskyddsmedlet är både vatten-, jord- och oljeavvisande – perfekt för användning på både arbetsskor och fritidsskor.

OBS! Impregnering och skoskydd ska appliceras på rena och torra skor – glöm inte att grundligt rengöra dina skor innan dessa produkter används.

Förhindra dålig lukt

Doftpåsar

Vi vet alla att dålig lukt lätt uppkommer i flitigt använda skor. Hos oss hittar du flera olika produkter som hjälper dig att få bukt på det problemet. Vi erbjuder både doftpåsar, aktivitetsväskor och skodeodorant som motverkar dålig lukt och lämnar dina skor fräscha och väldoftande inför nästa användning.

I vårt sortiment finns doftpåsar i flera olika utföranden, från varumärken som Beez och SmellWell. Doftpåsarna placeras inne i skorna och eliminerar oönskad lukt genom att absorbera fukten som orsakar den dåliga doften. Påsarna motverkar också bakterietillväxt, vilket är extra fördelaktigt för dig som arbetar inom vården. Lägg doftpåsarna i dina skor under natten och du vaknar till väldoftande och fräscha skor på morgonen.

Hos oss hittar du också praktiska aktivitetsväskor, som rymmer både skor, träningskläder och andra plagg och föremål som kan ha oönskad lukt. Aktivitetsväskorna, i form av den traditionella gympapåsen, absorberar fukt i svettiga skor och kläder, motverkar bakterietillväxt och lämnar dina ägodelar med en fräsch doft. Perfekt för välanvända arbetskläder, illaluktande arbetsskor eller efter ett svettigt morgonpass på gymmet.

Stinkande skor kan också fräschas upp genom att använda smidig skodeodorant. Deon sprayas inuti skorna, neutraliserar dålig lukt och motverkar den bakterietillväxt som ofta ökar i fuktiga skor. Vi erbjuder skodeo från bland annat Springyard, som fungerar på alla typer av skor och är effektiv i ungefär 24 timmar.

Bibehåll skornas form

Ett tips är att alltid använda skohorn när du tar på dig stängda skor, för att inte förstöra skornas form. Skornas uppbyggnad blir lätt ostadig och bakkappan utsliten om du kliver i skorna utan att använda skohorn. Hos oss hittar du tåliga skohorn i rostfritt stål, som är enkla att ha i omklädningsrummet på jobbet eller lättillgänglig hemma i hallen.

Ge dina skor en personlig touch

Skosnören

Har du tröttnat på dina skor och vil ha något nytt, färgglatt och fräscht? Kanske vill du matcha skorna med resten av din outfit? Uppdatera dina sneakers eller arbetsskor med snygga skosnören i härliga färger och skorna kommer se ut som nya! I vårt sortiment hittar du flera olika typer av skosnören och du kan enkelt sätta en stilfull och personlig touch på dina skor. Här finns även så kallade quick lace-snören i silikon, perfekta för dig som har svårt att böja dig för att knyta skorna, om du har bråttom eller helt enkelt vill slippa processen med att knyta dina skor.

Bekväma inläggssulor för extra stöd och komfort

Har du behov av extra stöd eller bekvämlighet i dina skor erbjuder vi en mängd olika typer av skoinlägg från bland annat Ortho Movement. Här finns både klassiska och antistatiska inläggsulor för extra värme, komfort eller dämpning, och inläggspads anpassade utefter olika behov. Behöver du avlastning, hjälp med tryckfördelning eller extra stöd för foten är våra inläggspads ett utmärkt hjälpmedel.