✔ Snabb leverans
✔ 30 dagars öppet köp
✔ Handla nu, betala sen
logo
FavoriterFavoriter

Vårdväskan sponsrar

För oss på Vårdväskan är det viktigt att uppmärksamma och stödja organisationer som arbetar för förändring och förbättring. Omtanke är viktigt för oss och vi har sedan start haft ambitionen att bidra till viktiga ändamål, som relaterar till vår verksamhet och har stort värde i samhället. De organisationer som vi har valt att sponsra och uppmärksamma arbetar ständigt med att hjälpa och föra forskning framåt kring livsviktiga ämnen.

Barncancerfonden

Varje år drabbas ungefär 300 barn av cancer i Sverige och tre av fyra barn överlever sjukdomen. Barncancerfonden är en ideell organisation vars mål och vision är att utrota barncancer och organisationen är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige. Barncancerfonden samlar in pengar för forskning kring barncancer, för utbildning inom området och för att förbättra stödet till familjer med cancerdrabbade barn. 

Barncancerfondens kamp för att fler barn ska överleva cancer började för drygt 30 år sedan, och idag klarar sig cirka 80 procent av barnen som insjuknar. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige, helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Läs mer om Barncancerfondens arbete och om hur du kan bidra på barncancerfonden.se.

Cancerfonden – Rosa Bandet

Var nionde kvinna drabbas någon gång i livet av bröstcancer och varje dag får 20 kvinnor i Sverige veta att de har insjuknat. Ungefär 30 procent av all cancer hos kvinnor är bröstcancer, som därmed är kvinnans vanligaste cancersjukdom. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat kraftigt de senaste årtiondena. På 1960-talet levde bara 50 procent av de svenska bröstcancerpatienterna tio år efter sin diagnos – idag är siffran 80 procent.

För att forskningen kring bröstcancer ska gå framåt behövs stöd och bidrag från så många som möjligt. Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs under oktober varje år med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap och bedriva påverkansarbete. Vi på Vårdväskan uppmärksammar och stödjer Cancerfondens viktiga arbete för att ge fler kvinnor chansen att överleva bröstcancer. Läs mer om Cancerfondens arbete och om hur du kan bidra på cancerfonden.se/rosabandet.