✔ Snabb leverans
✔ 30 dagars öppet köp
✔ Handla nu, betala sen
logo
FavoriterFavoriter

Trygg e-handel

E-handel

Trygg e-handel är en certifiering för e-handelsföretag. E-handelsföretag är företag som säljer varor och tjänster via en butik på internet (distanshandel). E-handel bygger på precis samma princip som traditionell postorder – skillnaden är att varorna uppvisas på en hemsida och att köpeavtalet ingås direkt på hemsidan.

Det finns idag tusentals aktörer som säljer varor och tjänster på Internet i Sverige och de flesta är seriösa. För att skydda dina personuppgifter och andra känsliga uppgifter är det dock viktigt att du vet vem du lämnar uppgifterna till. Du vill antagligen också känna trygghet i att företaget kommer leverera varor inom avtalad tid och att du kommer kunna få hjälp efter köpet om något skulle vara fel. Det kan du vara säker på om du väljer att handla av ett e-handelsföretag certifierat med Trygg e-handel.

Trygghet

Trygg e-handel är en certifiering vars syfte är att hjälpa dig som konsument välja rätt e-handelsföretag. Du ska kunna känna dig trygg och säker även efter att du har tryckt på "köp". Trygg e-handels målsättning är att det ska kännas lika tryggt och säkert att handla på Internet som i en fysisk butik.

När du handlar från ett företag som har certifieringen Trygg e-handel innebär det att företaget genom ett avtal förbundit sig att följa en rad krav. Endast stabila och seriösa e-handelsföretag har rätten att bära certifieringen Trygg e-handel. Trygg e-handels krav är utformade för att du som konsument ska känna till och ta vara på dina rättigheter när du handlar via internet. Bland annat ställs krav på att företaget ska vara tydligt med sin identitet, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar och ha en stabil ekonomi. Vill du ta del av en fullständig förteckning av Trygg e-handels krav, hittar du den här.

Säkerhet

Svensk Distanshandel kontrollerar att kraven följs företagen certifierade med Trygg e-handel, genom kreditkontroller, provköp och utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig extra trygghet tar Trygg e-handel emot klagomål från dig som konsument. Om du lämnar in klagomål kring ett företag som har certifieringen Trygg e-handel och det visar sig att företaget handlat felaktigt eller i strid med kraven som ställs, får företaget en "prick" i ett register. Vid allvarliga brister kan certifieringen återkallas med omedelbar verkan. Allt detta sammantaget gör att du som konsument kan känna dig säker på att endast seriösa företag bär Trygg e-handelssymbolen. Varje anslutet företag har också ett unikt certifikat på domänen tryggehandel.se.

Var hittar jag Trygg e-handelscertifierade företag?

Du hittar alla certifierade företag här. Företagen är indelande i kategorier baserat på sortiment, för att du lättare ska kunna hitta företag som säljer de varor och tjänster som du är intresserad av.