✔ Snabb leverans
✔ 30 dagars öppet köp
✔ Handla nu, betala sen
logo
FavoriterFavoriter

MBT

MBT har lång erfarenhet av att utveckla och tillverka funktionella skor för både arbete och vardag. MBT står för "Masai Barefoot Technology" och skorna utvecklades av schweiziske Karl Müller, som märkte att hans smärta i fötter, knän och rygg blev bättre när han gick barfota.

MBT skor med unik sulkonstruktion

Karl Müller fick kännedom om Masaifolket i Afrika, som oftast går barfota, och efter flera år av forskning och utveckling introducerades hans skor med rundad sula på marknaden. Skorna blev snabbt uppskattade för sin positiva effekt på hela kroppen, och de är nu klassade som medicinsk klass 1-produkt inom EU.

MBT Walking

Activate

MBTs lägsta sulkonstruktion, med minst rundning och stötabsorption.

Dynamic

MBTs mellankonstruktion, med måttlig rundning av sulan och måttlig stötabsorption.

Performance

MBTs högsta sulkonstruktion, en maximal rundning och stötabsorption.

MBT Running

Fast

Ultralätt och bekväm sulkonstruktion som ger lätt rullning och stötdämpning.

Performance

Sulkonstruktion med extra stöd och förbättrad dämpning. Stegutveckling från mellanfot till framfot och optimal komfort.

Cushioning

Sulkonstruktion med maximal stötdämpning som lämpar sig väl för dig som behöver en extra skonsam sneaker.

MBT skor för dam och herr

Vi erbjuder MBT skor för dam och herr, i flera olika modeller och färger. För vårdgivare som spenderar mycket arbetstid uppe på fötter är dessa skor perfekta arbetsskor för att ge stöd, dämpning och avlastning. MBT sandaler och skor förbättrar din hållning, ökar blodcirkulationen, återaktiverar passiva muskler och förebygger och minskar smärta och värk i fötter, leder och rygg. Vi går ofta i platta skor på platta och hårda golv, vilket passiviserar och försvagar stabiliserande muskler, förändrar hållning och gångmönster, och ger onödig belastning på rygg och leder. MBT skor har en unik, rundad sulkonstruktion som ger en rakare och naturligt upprätt hållning, ökar muskelaktiviteten, minskar belastningen och skonar rygg och leder. Dessa sandaler och skor är utvecklade för att efterlikna ett naturligt barfotasteg på mjukt och varierande underlag, vilket är skonsamt för hela kroppen.

Användning av MBT sandaler och skor

I början av din användning av dessa skor och sandaler är det inte ovanligt att du upplever träningsvärk och lättare spänningar i vad-, lår-, sätes-, rygg- och magmusklerna. Detta är ett tecken på att understimulerade muskler börjar återaktiveras och till en början kan det därför vara bra att bara använda skorna 20-30 minuter åt gången, för att sedan successivt öka användningen. Den ökade muskelaktiviteten leder också till ökad blodcirkulation, vilket kan göra att du svettas mer än vanligt i början. I stort sett alla kan använda dessa skor, men lider du av känselbortfall i fötterna rekommenderar vi att du väljer andra typer av skor. Har du aktiva diskbråck får du känna efter om användningen av dessa skor avlastar eller gör ont. MBT sandaler och skor är bland annat bra för dig med hälsporre, överpronation, artros och hallux valgus.