logo
FavoriterFavoriter

Stödstrumpbyxor

Stödstrumpbyxor passar utmärkt till er inom vården som vill ha alla fördelarna med stödstrumpor men som inte vill att de ska ta slut vid knäna - stödstrumpbyxor ger kompression längst hela benet.

Stödstrumpbyxor i klass 1

Vårdväskans sortiment av stödstrumpbyxor är i kompressionsklass 1 och finns både med lätt kompression, 11-14 mmHg, och kraftigare kompression, 18-22mmHg. Strumpbyxor med lättare kompression används i förebyggande syfte, för att öka blodcirkulationen och minska risken för trötta, svullna och värkande fötter och ben. Stödstrumpbyxor med kraftigare kompression används vid besvär med dålig blodcirkulation och hjälper även till att förebygga blodproppar, åderbråck, trötthet och värk. Detta plagg ger dig som vårdpersonal optimal komfort och behagligt stöd under hela arbetsdagen, samtidigt som den modemedvetna vårdgivaren kan känna sig fin på jobbet. Våra kompressionsstrumpbyxor tillverkas av nylon som gör dem elastiska, hållbara och riktigt sköna att bära. De finns i stilrent svart och hudfärgat med fin lyster och struktur.

Komfort och stöd med kompressionsstrumpbyxor

Stödstrumpbyxor fungerar minst lika bra att använda till arbetet som till andra tillfällen där du vill och behöver ha extra stöd kring ankel och vad. De ökar blodcirkulationen och motverkar att benen och fötterna blir svullna, trötta och ömma genom sin kompression, som är som hårdast runt ankeln och avtar från knäet och uppåt. För er vårdgivare som spenderar stora delar av arbetsdagen uppe på fötter, ståendes eller gåendes, ger stödstrumpbyxan ett skönt stöd längst med hela benet och minskar känslan av trötthet i slutet av arbetsdagen. De blir också en stilfull detalj i arbetsuniformen, exempelvis tillsammans med en färgglad vårdklänning.

Hitta rätt storlek på dina stödstrumpbyxor

Det kan upplevas lite klurigt att veta vilken storlek på strumpbyxor du ska ha just på grund av kompressionen. För att du ska hitta kompressionsstrumpbyxor som passar just dig finns det tre mått att hålla reda på: ankelmått, vadmått och skostorlek. Mät din ankel där den är som smalast, din vad där den är som bredast och din skostorlek. Ett tips är också att ta samtliga mått på morgonen innan dina fötter och ben hinner svullna. Med dessa mått och din skostorlek så kan du se vilken storlek som passar just dig. Titta på vår storleksguide under respektive stödstrumpbyxa och hitta dem som passar just dig bäst. 

4 resultat

Du har tittat på 4 av 4 produkter