logo
FavoriterFavoriter
Basplagg i bambu

Bekväma Basplagg i Bambu

Visste du att bambu är en av världens snabbast växande förnyelsebara resurser? Hos oss på Vårdväskan kan du bland annat hitta mjuka och sköna underkläder, linnen och strumpor tillverkade i materialet LIFE WEAR® BAMBOO, som framställs på ett skonsamt och miljöbättre sätt med vår planets välmående i åtanke.

Bambu är ett otroligt mjukt, följsamt och behagligt material – vilket gör att det passar utmärkt för till exempel underkläder och underställ. Materialet sitter skönt på känslig hud och är dessutom naturligt antibakteriellt och temperaturreglerande. Bambu har också otroliga fuktabsorberande egenskaper - perfekt för plagg som sitter nära inpå kroppen.

LIFE WEAR® BAMBOO

Materialet LIFE WEAR® BAMBOO är 100% biologiskt nedbrytbart och förnyelsebart och odlingarna av bambu är helt organiska, utan konstbevattning, bekämpningsmedel eller gödning. Skördningen av bambun sker för hand utan miljöförstörande maskiner, vilket är skonsamt för både odlingarna och omgivningen. Större delen av vattnet återanvänds också i den viskosprocess där bambun blir till tyg.

Bekväma Basplagg i Bambu

Till skillnad från den otroligt vattenkrävande framställningen av bomull (det krävs 10–20 tusen liter vatten för att ta fram ett kilo bomull) är bambun endast beroende av den naturliga nederbörden. Ofta odlas bomull med hjälp av konstgödsel och besprutas med olika kemikalier och bekämpningsmedel för att undvika skadedjur. Bambu kan å sin sida själv stå emot skadedjur, vilket leder till att inga bekämpningsmedel behövs. Miljöpåverkan blir helt enkelt mindre sett till både kemikalie- och vattenförbrukning.

I framställningen av LIFE WEAR® BAMBOO finns miljön i åtanke från början till slut. All bambu odlas i FSC-certifierade sluttningsplantager, där ansvarsfullt utnyttjande av skogen är högt prioriterat. Framställningen av viskosen, LIFE WEAR® BAMBOO, sker i en helt sluten process, där större delen av vattnet och alla kemikalier återanvänds för att ytterligare värna om miljön.

Material med fantastiska egenskaper

Hos oss på Vårdväskan hittar du flera plagg som är tillverkade i materialet LIFE WEAR® BAMBOO, bland annat mjuka och följsamma trosor, toppar, linnen och strumpor som sitter skönt på huden. Bambufibrerna är runda och lena och känns behagliga mot känslig och irriterad hud. Materialets fukt- och temperaturreglerande egenskaper gör att klädesplaggen håller sig fräscha längre och att du håller en behaglig kroppstemperatur utan att känna dig svettig eller fuktig.

Materialet tillverkas bland annat av Mosobambu (även kallad Jättebambu), som är den snabbast växande plantan i världen. Bambu kan under gynnsamma förhållanden, och utan konstgödsel, bekämpningsmedel och konstbevattning, växa så mycket som en meter om dagen. Dessutom behöver man inte återplantera bambu – det löser den själv genom att skjuta nya skott vid skörd. En riktigt självständig och effektiv växt!